Ekologiskt från gårdar i Bohuslän & Dalsland

Maria Zihammou som är matskribent, journalist och kock delar med sig av sitt Kaprifolrecept....

4 personer

500 g nötfärs, Krav-märkt Kaprifolkött
1 gul lök
2 msk smör
1 ägg
1/2 dl skorpmjöl
1 dl röd mjölk
salt och peppar

Gör så här:
Lägg färsen i en bunke.
Skala och finhacka den gula löken.
Smält 1 msk smör i en panna, helst av gjutjärn.
Stek löken utan att den tar färg så att den blir blank i ett par minuter. Låt löken svalna.
Knäck ner ägget i bunken och tillsätt skorpmjöl, mjölk, lök och kryddor.
Blanda noga och låt färsen svälla i ca 10 minuter. Forma bullar.
Hetta upp smöret och stek köttbullarna i ca 15 minuter.
Servera med gräddsås, potatis och lingon.