Ekologiskt från gårdar i Bohuslän & Dalsland

8 burgare
hamburgerbröd eller skivor av ett ljust lantbröd
gröna blad av sallad, späd spenat eller liknande


Nötbiffar

ca 400 g nötfärs
1 ägg
ca 1 msk majsmjöl
1,5 dl rödvin (kan uteslutas eller ersättas med grädde eller mjölk)
salt
nymald svartpeppar
vitlök, ingefära, chili passar fint i burgaren om man vill
smör och rapsolja att steka i


Krabbröra

en stor kokt krabba
ca 75 g smör
1 dl creme fraiche
en liten vitlöksklyfta
salt
svartpeppar


Ta köttet ur krabban och blanda det med mjukrört smör och creme fraiche. Krydda. Blanda biffarnas ingredienser, forma rejäla biffar som passar brödets storlek, stek i het panna. Gör burgare med bröd, mycket grönt, ev lite rödlök, och en stor klick krabbröra i varje.


Recept: Anna Bergström