Ekologiskt från gårdar i Bohuslän & Dalsland

Ingredienser: 

300 g kantareller, färska
2 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
1 msk smör
1 msk dijonsenap
1 msk sweet chilisås
2,5 dl matlagningsgrädde
1 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald
600 g lövbiff
1 msk smör
1 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald
0,5 dl persilja, finhackad

Servering:

potatis, kokt
1 broccoli, lättkokt

Gör så här

1. Ansa kantarellerna och dela dem i mindre bitar. Skala och finhacka lök och vitlök.
2. Stek kantareller, lök och vitlök i smör tills den mesta vätskan kokat bort.
Tillsätt senap, sweet chilisås och grädde. Smaka av med salt och peppar och låt det koka ihop ett par minuter.
3. Stek lövbiffen lätt på båda sidor i smör i het stekpanna. Salta och peppra.
Lägg lite kantarellröra på ena halvan av lövbiffen och vik över den andra halvan.
Häll resterande kantarellröra över biffarna. Strö över persilja.
4. Servera med kokt potatis och lättkokt broccoli eller sallad.