Ekologiskt från gårdar i Bohuslän & Dalsland

500 g Kaprifolfärs

1 msk smör

2 gula lökar, eller 1 stor purjolök

2 potatisar, råa

4 msk tomatpuré

4 dl vatten

1 köttbuljongtärning

1 krm vitpeppar

2 krm cayennepeppar

1 tsk salt

0,75 dl ost, riven

1 dl Vispgrädde

Gör så här

1. Stek köttfärs i smör i en stor stekpanna eller i omgångar. Hacka lök och

fräs den med mot slutet.

2. Skala och riv potatis fint blanda det i köttfärsen tillsammans med

tomatpuré, vatten, buljongtärning, vitpeppar, cayennepeppar och salt. Låt

såsen koka ca 15 min. Rör i ost och grädde och värm såsen.

3. Blanda såsen med kokt bandpasta tillsammans med lite finstrimlad

bladpersilja och riven parmesanost eller servera köttfärssås och tillbehör

separat.