Ekologiskt från gårdar i Bohuslän & Dalsland

400 g kaprifolfärs
1 gul lök, hackad
1 msk smör
2 msk tomatpuré
1 vitlöksklyfta, hackad
1 dl vatten
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk worcestersås
4 port potatismos
1 äggula
1 dl ost, riven, 17 %
300 g morötter, rårivna
1 dl apelsinjuice

Gör så här:
Sätt ugnen på 200º.
Fräs löken i smör i en stor panna. Tillsätt färs och dela sönder den.
Stek tills den fått färg. Tillsätt tomatpuré, vatten och vitlök.
Koka på svag värme 10 min. Smaksätt med salt, peppar och worcestersås.
Tillaga mos av potatis eller pulver. Blanda i äggula.
Lägg färsen i ugnssäker form. Bred potatismos över och strö över ost.
Gratinera ca 20 min.

Servera med rivna morötter blandat med apelsinjuice.