Ekologiskt från gårdar i Bohuslän & Dalsland

600 g kaprifolfärs
1 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 msk olivolja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald
3 msk tomatpuré
1 msk kalvfond, koncentrerad
2 dl vatten
1 kg potatis, fast
150 g Gratängost

Gör så här
1. Sätt ugnen på 225°. Bryn färsen i olja 2–3 min. Rör ner lök och vitlök och fräs ytterligare 1 min.
Tillsätt salt, peppar, tomatpuré, kalvfond och vatten. Låt puttra ca 5 min.
2. Skala och skär potatisen i drygt 1/2 cm tjocka skivor.
3. Varva potatis och färsröra i en smord ugnsform.
4. Strö över ost. Gratinera mitt i ugnen ca 30 min.

5. Servera tillsammans med bröd och en sallad.