Ekologiskt från gårdar i Bohuslän & Dalsland

8 portioner eller 20 bufféportioner

  • 1 kg rostbiff eller innanlår
  • salt och grovmalen svartpeppar

Sås:

  • 2 dl rårörda lingon
  • 1 kanelstång
  • 1 dl vatten
  • 2 dl rött vin
  • 1 msk koncentrerad kalvfond
  • 2 msk råsocker
  • 1 msk arrowrot eller majsmjöl
  • 2 msk calvados
  • salt
  • svartpeppar

Värm ugnen till 125°. Gnid in köttet med salt och peppar. Stek i ugn till innertemperatur 55-60°, det tar ca 25 minuter. Låt kallna och skär i tunna skivor.

Såsen: Koka lingon, kanel, vatten, vin, fond och socker i 10 minuter under lock. Red med arrowrot utrörd i lite vatten. Tillsätt calvados och krydda med salt och peppar. Låt kallna.

Passar fint på ett buffébord, eller tillsammans med sallad och rösti eller en potatis- och äpplegratäng.

Recept: Svenskt kött