Ekologiskt från gårdar i Bohuslän & Dalsland

Ingredienser 4 pers

8 tunna skivor nötbog eller lövbiff
8 skivor rökt skinka
Vitlöksost
1 dl vin
1/2 dl vatten
1/2 buljongtärning
2 dl grädde
2 msk god senap
3 msk mjöl
Smör
Saltgurka
Ättiksgurka
Potatis

 Gör så här 

Lägg en skiva rökt skinka på varje köttskiva. Bred vitlöksosten över skivorna.

Vik små paket och fäst med tandpetare.
Bryn nu köttruladerna i det brynta smöret i ca fyra minuter.

Slå på vinet, vattnet och buljongtärningen. Slå på grädden blandad med senapen.

Låt rullarna bräsera (puttra på svag värme),i ca 20 minuter. Rör ut mjölet i lite vatten och red av såsen till önskad tjocklek.

Servera ruladerna i såsen med kokt potatis och inlagd gurka av valfri sort.

Källa: matklubben.se