Ekologiskt från gårdar i Bohuslän & Dalsland

1 kg högrev
½ rotselleri
2 persiljerötter
12 steklökar
6 dl buljong
3 dl rödvin
1 msk mörk muscovadosocker
2 bitar apelsinskal
3 kryddnejlikor
1 bit hel kanel
2 lagerblad
½msk rosmarin (torkad)
1 msk timjan (torkad)
1 msk färsk ingefära (riven)
1msk balsamvinäger
2 dl trattkantareller
salt och nymalen svartpeppar

Gör så här:
Skär köttet i ca 2 cm stora kuber. Skala sellerin och persiljerötterna, skär dem i grövre bitar. Skala steklökarna.
Bryn köttet ordentligt runt om i lite smör och olja,salta och peppra och lägg över till en rymlig gryta.
Bryn selleri och persiljerötterna och flytta över till köttet i grytan. Häll över vin och buljong och lägg ner lagerblad, kanel, apelsinskal, kryddnejlikor, rosmarin och timjan. Koka upp, sänk värmen. Låt grytan småputtra i ca 1½ tim. Rör om lite då och då.
Stek de små lökarna och strö samtidigt över muscovadosockret, låt det smälta ner i löken, men bränn inte, släck med balsamvinägern och rör ner den rivna ingefäran. Flytta över till köttgrytan. Låt grytan puttra tills köttet är alldeles mört. Ev. kan det behövas mera vätska (buljong).
Stek svampen och rör ner i grytan.

Strö gärna över hackad persilja och servera pressad potatis eller potatispuré.

Rödvinet kan även bytas ut mot öl.