Ekologiskt från gårdar i Bohuslän & Dalsland

4 portioner

  • 500 g högrev, tärnad i bitar om 2 x 2 cm
  • 1 morot, i bitar
  • 1 gul lök, i bitar
  • 2 msk smör eller olja
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 dl rödvin
  • 4 dl köttbuljong
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 1 tsk timjan
  • 2 lagerblad
  • 10 svartpepparkorn, krossade
  • salt
  • 200 g smålökar, skalade
  • 150 g champinjoner, i bitar
  • 1 morot, skivad
  • 1 msk smör eller olja

Bryn köttet i matfett i en stekpanna, lite i taget och lägg över i en gryta. Fräs morot och lök i pannan. Häll fräset i grytan. Tillsätt tomatpuré, rödvin, buljong, vitlök och kryddor.

Koka upp och sjud under lock på svag värme ca 45 min. Späd eventuellt med lite vatten. Smaksätt med salt.

Förväll smålöken några minuter i kokande vatten. Bryn tillsammans med svamp och morot i smör eller olja. Lägg fräset i grytan och sjud ytterligare 15 min. Servera med kokt potatis.

Recept: Svenskt Kött