Ekologiskt från gårdar i Bohuslän & Dalsland

Vår egen Kaprifolgryta är ett säkert kort, brukar alltid bli god.

4 portioner

  • 400 g bog, högrev eller ytterlår
  • 1 stor gul lök
  • 2 tsk curry
  • 1 tsk salt
  • 2 msk smör
  • 1 vitlöksklyfta
  • 4 msk vetemjöl
  • ½ l buljong
  • 1 dl grädde
  • 500 g frusna ärtor
  • 1 knippe färsk persilja

Strimla köttet och bryn det i smöret. Tillsätt hackad lök och curry, bryn ytterligare några minuter. Häll på buljongen, salt och pressad vitlök. Låt koka i ca 30 minuter. Red sedan av med mjöl, tillsätt grädde och ärtor och låt koka ytterligare 10 minuter.

Finklipp persilja över grytan strax innan servering. Serveras med ris eller kokt potatis och gärna en grönsallad. 

Recept: Kaprifolkött