Ekologiskt från gårdar i Bohuslän & Dalsland

4 port. Ca 40 min 

Ingredienser:

4 skivor, ca 600 g, entrecote

Olja, salt, peppar

Sallad:

600 g färskpotatis

200 g sockerärtor el. haricots verts

40 g rucolasallad

Dressing:

1 dl rostade pinjenötter

40 g rucolasallad

1,5 dl dill

0,5 dl vitvinsvinäger

2 dl rapsolja (kallpressad)

Salt, peppar

Tillagning:

Koka potatisen med skal i saltat vatten. Koka ärtor eller bönor nätt och jämnt

mjuka. Häll av vattnet och låt svalna något. Skär potatisen i bitar om den är stor.

Mixa alla ingredienser till såsen till en krämig konsistens, smaka av med salt och

peppar. Lägg potatis, ärtor eller bönor och sallad i en skål. Blanda ner såsen.

Pensla köttet med lite olja. Grilla det 3-4 minuter på var sida. Salta och peppra.

Servera köttet med salladen ljummen eller kall