Ekologiskt från gårdar i Bohuslän & Dalsland

4 port.

Ingredienser:

1 gul lök, finhackad

1 röd paprika, finhackad

2 msk smör

400 g kaprifolköttfärs

½ tsk spiskummin

1 dl mjölk

Salt, peppar

1 gurka

2 knippor rädisor

Sås:

2 dl matlagningsyoghurt

2 msk persilja, hackad

2 msk gräslök, hackad

2 msk sesamfrön

1 msk olja

Tillagning:

Fräs lök och persilja i smör. Blanda ner fräset i färsen tillsammans med kryddor och mjölk.

Smaksätt med salt och peppar och rör smeten slät. Forma färsen runt blötlagda pinnar

och grilla dem gyllenbruna.

Skär gurkan i stavar och skiva rädisorna. Salta och peppra.

Blanda yoghurten med örterna. Rosta sesamfröna i olja i en panna och lägg i yoghurten.

Salta och peppra.

Lägg gurksalladen i botten på en tallrik med spetten ovanpå. Häll över dressingen.